Sute de pacienţi au ajuns la Urgenţa Spitalului Judeţean Slatina

0
1033

Peste 1.500 de pacienți s-au prezentat la UPU Slatina în ultima săptămână dintre care peste 60 copii. Aproximativ 220 de persoane au rămas internați iar la adulți, 84 de minori au avut nevoie de spitalizare. 

Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina este asaltată de pacienţi zi şi noapte. Pe timp de vară la spital vin în jur de 170 de bolnavi în 24 de ore, iarna numărul lor ajunge şi la 200. Medicii spun că uneori fac faţă cu greu valului de urgenţe, iar ce îi îngrijorează foarte mult este numărul mare de persoane care suferă un infarct la o vârstă tânără. Dotările moderne de la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Slatina au dus la creşterea numărului de pacienţi. În funcţie de fiecare caz, un pacient poate să aştepte la Urgenţe între 20-30 de minute şi chiar şi până la două ore, până să fie investigat. Medicul Diţoiu spune că cele mai grave cazuri sunt traumatismele. Îngrijorător este însă numărul mare de tineri care ajung la spital în urma unui infarct. Medicii spun că acest lucru se întâmplă şi din cauza faptului că mulţi dintre pacienţi nu merg la medic decât atunci când au o problemă mare de sănătate.

Cele mai grave probleme cu care se confruntă în această perioadă medicii slătineni sunt problemele respiratorii, neurologice, și acum că suntem în plin sezon al verii UPU Slatina se confruntă și cu tot felul de lipotimi. Spitalul de Urgențe a fost luat cu asalt de către oltenii care au probleme cardiace. Doctorii spun că pacienții sunt de toate vârstele și unii au suferit afecțiuni grave. ,,Sunt pacienți cu vârste între 18 și 76 de ani, preponderent femei, ce au necesitat evaluare rapidă clinică și imagistică și terapie de urgență în urma problemelor cardiace. Au rămas internați”, au declarat cadrele medicale de pe Secția Cardiologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina.