Weekend plin de evenimente

0
228

În acest weekend angajații ISU și MAI au avut un plin de evenimente.

Înecat în Dunăre

Timp de două zile scanfandrii au căutat trupul neînsuflețit al unui adolescentd e15 ani care a pierit în apele Dunării. Acesta s-a dus vineri cu prietenii la scăldat și a dispărut în apele Dunării, a fost găsit abia duminică dimineață și adus la mal de echipele de căutare.

„În această dimineață, în jurul orelor 09.10, trupul neînsuflețit al minorului înecat în Dunăre, la Corabia, a fost adus la mal de echipele de căutare. Echipele din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt și Poliției de Frontieră Corabia, care executau misiuni de patrulare, împreună cu familia și rudele copilului, au observat trupul acestuia în apropierea unei insule, la aproximativ 500 de metri de locul undemartorii spun că l-au văzut ultima oară, în aval, în zona depozitului de cereale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

S-a spânzurat în podul casei

Pe fondul mai multor supărări o  minoră a decis, sâmbătă după-amiază, să își curme viața la numai 13 ani. Tragedia este și mai mare, fata a fost găsită în podul casei de fratele ei mai mic. Imediat s-a cerut ajutor la 112, dar echipajele de salvare nu au mai putut face nimic.

„Fata a fost găsită în stop cardio-respirator și au fost executate manevre de resuscitare. Minora nu a răspuns acestor manevre și a fost declarată decedată”, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

Părinții acesteia locuiau separat, fapt ce a dus la o depresie foarte mare pentru cea care a ales să-și pună capăt zilelor. Familia se pregătește acum de înmormântare.

Tir răsturnat între localitățile Bârza și Bobicești

Un TIR plin cu rapiță s-a răsturnat, duminică seară pe Drumul Județean 644, între localitățile Bârza și Bobicești. Pericolul a fost cu atât mai mare cu cât rezervorul aproape plin cu motorină.

„La fața locului s-a acționat cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. De asemenea, la locul accidentului s-a aflat și un echipaj SMURD de la Garda Balș. Din fericire, nu au fost victime”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

Minute bune s-au chinuit cei de la Garda Balș și polițiștii prezenți la eveniment să deblocheze circulația.