Autoritățile locale au luat măsuri împotriva caniculei

0
148

Pe întreaga perioadă de caniculă, pe raza județului Olt vor funcționa douăzeci de puncte de prim ajutor și distribuire a apei potabile.

 

Autorităţile locale încearcă să prevină efectele caniculei. Astfel, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt a întocmit un plan de măsuri pentru perioada sezonului estival și a hotărât amplasarea punctelor de prim ajutor în toate orașele din județ: Slatina, Caracal, Corabia, Balş, Scorniceşti, Potcoava, Piatra-Olt şi Drăgăneşti-Olt.

 

De cele mai multe locaţii au parte slătinenii şi bălşenii, cu câte patru puncte de prim ajutor. Pentru Slatina punctele de prim ajutor au fost stabilite în: zona Fântâna Speranţei, în zona Zahana, la Poliţia Rutieră şi în zona Steaua, iar la Balș în următoarele locații: Tunari, Monument, Primăria Balș şi Spitalul Orășenesc. La Caracal vor fi amenajate două puncte de prim ajutor: la sediul Administraţiei Pieţelor şi Târgului Săptămânal, iar celălalt în Parcul „Constantin Poroianu”. Punctele de prim ajutor din Corabia și Drăgănești-Olt vor fi instalate la primărie, iar cele de la Scorniceşti  în sala de sport din localitate și la sediul primăriei. La Piatra-Olt şi Potcoava punctele de prim ajutor vor fi la dispensar şi în sediul primăriilor.

 

Prefectul județului Olt a avut vineri, 23 iunie 2017, o întâlnire de lucru cu șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne și ai serviciilor publice deconcentrate cu atribuții, în vederea stabilirii tuturor măsurilor care se impun a fi luate în perioada estivală, când se înregistrează temperaturi caniculare. Totodată, prefectul județului a atenționat toate comitetele locale pentru situații de urgență din județ cu privire la luarea măsurilor corespunzătoare  pe timpul perioadelor caniculare, astfel cum prevede legislația în materie.