ITM, controale la procesatorii de carne, peşte şi produse lactate

0
75

Nu mai puţin de 25 de agenţi economici din judeţul Olt care desfăşoară activităţi în domeniile prelucrării și conservării cărnii, prelucrării și conservării peștelui, crustaceelor și moluștelor, fabricării produselor lactate și a brânzeturilor, precum și în domeniul comercializării acestora au fost verificaţi în ultimele zile de către inspectorii de muncă. Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unei campanii naţionale dispuse de Inspecţia Muncii şi a avut drept scop identificarea cazurilor de muncă nedeclarată. În urma verificărilor s-au constatat 16 deficienţe pentru care s-au dispus tot atâtea măsuri de remediere a neconformităţilor. Potrivit şefului Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt, inspector şef Cristian Ungureanu, nu au fost identificate persoane care desfășurau activitate fară a avea încheiate contracte individuale de muncă. Inspectorii de muncă au aplicat o singura sancțiune, constând în avertisment, unui agent economic pentru nerespectarea dispozițiilor legale cu privire la acordarea repausului săptămânal. Printre deficienţele constatate de inspectorii de muncă se numără: nestabilirea repartizării programului de lucru pentru salariații cu timp parțial; neiniţierea negocierii pentru încheierea contractului colectiv de muncă; neevidenţierea orelor de muncă prestate de către salariați; nerespectarea repausului săptămânal de 48 ore; nestabilirea şi neacordarea sporului pentru activitatea desfășurată în zilele de repaus săptămânal.

Ilie Bîzoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here