Tradiție și continuitate- proiect interjudețean

0
443

Mai multe cadre didactice au pus bazele unui frumos proiect care a avut ca scop promovarea domeniului cultural artistic- folclor, tradiții și obiceiuri. Acestea își doresc ca rădăcinile acestui neam să fie cunoscute până în cele mai mici detalii. 

Aflat la prima ediție proiectul a avut ca temă sugestivă ,,Satul românesc – de la origini și până în prezent”, iar mai multe cadre didactice s-au implicat din postura de coordonatori: profesor învățător preșcolar, Florina Dumitru,  profesor învățător preșcolar, Mariana Gheorghe, profesor învățător preșcolar, Florentina Pungaru, profesor învățător preșcolar, Cristina Belu, profesor învățător preșcolar, Viorica Buican, profesor învățător preșcolar, Corina Nistor și profesor învățător preșcolar, Nicoleta Călinescu.

Evenimentul s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute în sala mare de la Grădinița cu Program Prelungit, Ion Creangă din Slatina. În prima fază toți cei 20 de participanți au luat parte la o sesiune de referate și comunicări științifice care au avut ca scop promovarea tradițiilor din satele românești. A doua parte a proiectului a vizat partea de sesiune foto a satului românesc care a putut fi prezentat cu ajutorul programului Power Point. Din partea Inspectoratului Școlar Județean Olt a fost prezent inspectorul școlar, Luminița Floricel care a apreciat eforturile depuse de toțicei care au coordonat proiectul dar și de cei care au participat la această întâlnire. ,,Este foarte important să nu ne uităm tradițiile și originiile. Fiecare popor este deosebit în felul său. Copiii și generațiile pe care noi le formăm trebuie să-și cunoască rădăcinile și să știe care le este identitatea. Avem o datorie morală față de trecut… să  promovăm cultura și satul românesc” a declarat, Nicoleta Călinescu, profesor învățător preșcolar. Cadrele didactice prezente la eveniment au declarat că pe viitor speră să facă din acest proiect o tradiție.