Un vis al slătinenilor va deveni realitate

Primăria Slatina poate finanța activitățile sportive! Guvernul a aprobat printr-o ordonanţă de urgenţă, modificarea Legii educaţiei fizice şi sportului, astfel încât autorităţile locale vor putea finanţa „clar şi transparent" activităţile sportive. S-a instituit ca autorităţile administraţiei publice locale să poată aloca sume pentru finanţarea activităţii sportive în limita a maxim 5% din bugetul aprobat. Nu doar fotbalul, ci și celelalte sporturi vor profita de pe urma acestei măsuri, care ar putea fi urmată și de o lege a sponsorizării.

0
545

Un stadion modern și o echipă de fotbal sunt două dintre prioritățile celor din conducerea locală. Primarul Slatinei anunța încă de la aprobarea bugetului pe anul 2017 că Primăria Slatina are în plan  înfiinţarea unei echipe de fotbal la nivelul municipiului, care să funcţioneze în cadrul unei secţii a Clubului Sportiv Municipal, dar și modernizarea stadionului 1 Mai. Primarul Slatinei, Emil Moţ, îşi doreşte să transforme Stadionul„1 Mai” într-o arenă modernă cu 15.000 de locuri, după modelul unui proiect derulat la Târgu Jiu. Primăria Slatina a alocat în acest an  fonduri  pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru modernizarea Stadionului „1 Mai”, finanţarea urmând să vină din fonduri guvernamentale, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). Mi-ar plăcea să avem la Slatina un stadion cu o capacitate de 15.000 de locuri cum există în prezent în municipiul Târgu-Jiu. Pentru că este imposibil să susţinem din bugetul local această investiţie, am avut deja discuţii  în acest sens la CNI şi mi s-a sugerat că există posibilitatea de a finanţa un astfel de proiect și în Slatina. Dacă am prins pe anul în curs un studiu de fezabilitate pentru reabilitare Stadionului «1 Mai», avem în viziune şi o echipă de fotbal. După ce această nouă lege a sportului a fost aprobată, putem aloca la rectificarea bugetară fonduri și pentru o echipă de fotbal” a declarat Emil Moţ.

Potrivit celor din conducerea locală a Primăriei Slatina pentru concretizarea acestui proiect era absolut necesară modificarea Legii Sportului,  iar odată cu modificarea acesteia visul slătinenilor poate deveni realitate.