Festivalul „Nişte ţărani” de la Văleni, ajuns la cea de-a XII-a ediţie

Nu mai puţin de 115 de elevi din ciclurile primar, gimnazial şi liceal din nouă judeţe ale ţării se vor întrece la finalul acestei săptămâni în comuna Văleni, pentru trofeul Festivalului naţional de teatru şcolar „Nişte ţărani”, ajuns la cea de-a XII-a ediţie.

0
432

Manifestarea, desfăşurată sub egida Fundaţiei Naţionale pentru Civilizaţie Rurală „Nişte ţărani”, condusă de scriitorul Dinu Săraru, va reuni sâmbătă, 20 mai, la Vălenii de Olt, mai mulţi tineri din Bucureşti, Giurgiu, Tulcea, Teleorman, Gorj, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea şi Olt, iubitori de teatru.

 

Micii actori, jurizaţi de actriţa Rodica Mandache

 

Cele 17 de trupe de teatru şi cei 20 interpreţi individuali vor încerca să impresioneze juriul condus de actriţa Rodica Mandache şi să intre în posesia marelui premiu. Îndrăgita actriţă Rodica Mandache, în vârstă de 74 de ani, s-a impus în galeria marilor artişti români prin zecile de roluri interpretate în teatru, dar şi în cinematografie, de-a lungul a peste 40 de ani de carieră. A  absolvit secția de Actorie a Facultății de Teatru din cadrul Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”  Bucureşti în anul 1964 la clasa profesorului universitar Octavian Cotescu, Pop Marţian. Pe lângă activitatea de scenă, Rodica Mandache este și profesoară de actorie la Universitatea de Artă „Hyperion”.

 

 Festival este dotat cu premii în bani

Potrivit directorului Liceului Tehnologic Văleni, Florentina Mihăilescu, festivalul va fi dotat cu numeroase premii. „ Se vor acorda următoarele premii: premiul I, II şi III la toate secţiunile, marele  trofeu « Nişte Ţărani» şi premiul pentru cel mai bun interpret şi cea mai bună interpretă”, a precizat Mihăilescu. Festivalul este finanţat de Primăria Văleni, Consiliul Local şi Liceul Tehnologic Văleni. Pentru acest festival Consiliul Local Văleni a aprobat un buget de 6.000 de lei. Parteneri ai festivalului sunt Fundaţia Naţională pentru Civilizaţie Rurală „Nişte Ţărani” şi Colegiului Naţional Agricol „Carol I” Slatina. Manifestarea se desfăşoară sub auspiciile Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt.