Primarul din Perieți are probleme cu legea

0
1036

Primarul comunei Perieți, Costin Vâlceleanu, a fost reținut luni seara pentru 24 de ore, acesta fiind cercetat într-un dosar ce vizează, potrivit unor informații, prestații fictive pe care Primăria le-ar fi efectuat cu beneficiarii de ajutor social. Acesta este anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, se efectuează cercetări într-un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de delapidare prev. de art. 295 C.pen şi fals intelectual prev. de art. 321 C.pen., de către  inculpaţii Cosmin Vâlceleanu dar și ați patru angajați din cadrul instituției publice.

„În fapt s-a reţinut că în perioada 2012-2014 cei cinci inculpaţi în calitate angajaţi ai primăriei comunei Perieţi, respectiv  ordonator de credit, şi-au însuşit diferite sume de bani din casierie pentru care au prezentat, ca şi documente justificative, facturi fiscale şi chitanţe ale unor societăţi inactive, documente pe care tot ei le-au completat. Totodată, au întocmit în fals state de plată atestând prestaţii sociale fictive, retrăgând şi însuşindu-şi sumele de bani aferente operaţiunilor consemnate.  La data de 09.05.2017 în cauză s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile faţă de cei patru inculpaţii, angajați ai primăriei dar și față de edilul comunei”, se arată în comunicatul de presă trimis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina. În aceeași ordine de idei cei din cadrul instituției publice mai fac precizarea că luarea măsurilor preventive reglementate de Codul de procedură penală, are ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, măsuri care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Marți după amiază, procurorii slătineni au decis cercetarea lui Costin Vâlceleanu, edilul din Perieți, sub măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.