Epidemia de gripă pune în alertă autoritățile din Olt

0
719

Din cauza extinderii situației epidemice pe durata celei de-a treia săptămâni consecutive, astăzi, 30-01-2019, autoritățile au declarat epidemia de gripă pe teritoriul României.

   Ca urmare, la nivelul județului Olt, Instituția Prefectului a convocat în cursul zilei întrunirea Comitetului pentru Situații de Urgență pentru a analiza starea de fapt și a elabora un plan pentru gestionarea cât mai eficientă a situației legată de epidemia de gripă.
   În deschiderea ședinței a fost analizat Comunicatul de presă transmis de către prefectul județului Olt, d-nul Silviu Neacșu în data de 29-01-2029 referitor la măsurile necesare stopării epidemiei în județul Olt și în mod special la respectarea normelor de igienă in instituțiile de învățământ în acest scop.
    Gestionarea situației de față se va efectua de către “Grupul de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de epidemii”, coordonat de directorul DSP Olt, Marius Bodescu. Componența acestui grup este : Marinela Madan (DSP Olt), Radu Nucă (SJA Olt), Lt.col. Alin Petrisan (ISU Olt), Col. Lucian Zaharia (ISU Olt), Col. Vicentiu Spătaru (IJJ Olt), Dorin Rogojinaru (APM Olt), Mihai Chivu (GNM CJ Olt), Cms. Cristian Bădiță (IPJ Olt), Sofia Simona Capisizu (FCR Olt) și Ecaterina Buzău ( UPU SMURD).
   S-a discutat  suplimentarea dozelor de vaccin antigripal la nivelul județului Olt și vaccinarea cu precădere a personalului instituțiilor publice cu flux mare de populație.
   La data actuală în județul Olt există 65 de cazuri de gripă confirmate de Institutul Cantacuzino București și 20 în analiză, care vor fi confirmate sau infirmate de către același institut până la finalul săptămânii în curs.
    Având în vedere că la nivelul județului nostru s-au luat deja toate măsurile necesare împiedicării extinderii afectării cu virus gripal  încă de la apariția primelor îmbolnăviri,  nu sunt motive de îngrijorare în rândul populației.
ELENA VIZIRU