Sute de angajați de la TMK-ARTROM, protest în Capitală

0
619

Situația de la TMK ARTROM este departe de a fi rezolvată, pentru că societatea nu poate face tranzacții și nu își poate livra marfa. Pentru că există un blocaj la nivelul companiei din Slatina, 500 de angajați ai TMK vor protesta joi, 7 aprilie, în fața Guvernului României.

„Joi, între 6.30-6.45, se pleacă de la TMK-ARTROM Slatina cu 8 autocare și un microbuz, însemnând 450 de oameni, plus 50 de colegi care vor veni de la Reșița. În total, 500 de angajați vor protesta în fața Guvernului României. Autorizația protestului este între orele 11.00-16.30”, a spus Cristian Gheorghe, liderul de sindicat de la TMK-ARTROM.

Sindicalistul a precizat că o cantitate impresionantă de marfă se află pe stoc, pentru că firma nu poate face livrări către clienți.

„Este oficial, TMK-ARTROM a dat în judecată ANAF. Este normal, atâta timp cât nu reușim să deblocăm conturile, nu putem funcționa. Noi lucrăm așa din inerție, sunt munți de produse pe care nu le putem da beneficiarilor, nu ni se permite să le dăm. Suntem blocați să facem livrare către clienții noștri. De pe vremea lui Ceaușescu nu am mai avut atât de multă marfă. Va trebui să oprim, pentru că nu avem unde să o mai depozităm. Partea cea mai rea este că nu știu, în ritmul acesta, cât mai putem să funcționăm, atâta timp cât nu suntem plătiți, avem bani în conturi, dar nu suntem lăsați să plătim energia, beneficiarii, credite. Ce să mai vorbim de data de 15 aprilie când urmează o nouă zi de salarii. Vă spun cu toată certitudinea că nu avem de unde să plătim oamenii, adică am avea de unde, dar nu suntem lăsați efectiv”, a adăugat Cristian Gheorghe.

Primele proteste organizate de TMK-ARTROM au fost organizate pe 29 martie, în fața Prefecturii Olt. Reamintim că societatea a intrat într-un blocaj după ce conturile i-au fost blocate, la începutul lunii martie compania având acționariat rusesc.