Percheziții la firme de pază din Olt

0
580

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, efectuează cinci percheziții pe raza municipiului Caracal.

Sunt vizate sediile și puncte de lucru ale unor firme de pază deținute de Remus Rădoi, zis Codiță.

„Astăzi, 12 martie 2020, începând cu ora 08.00, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt efectuează cinci percheziții, pe raza municipiului Caracal, în județul Olt, la sediile a două societăți comerciale, precum și la domiciliile unor persoane fizice, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz nejustificat de a prezenta organelor competente documentele legale, în scopul împiedicării efectuării verificărilor în domeniul relațiilor de muncă, securității și sănătății în muncă, faptă prevăzută și pedepsită de prevederile Legii 53/2003, Codul Muncii”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Polițiștii au stabilit că două societăți comerciale, deși aveau încheiate contracte de prestări servicii de pază și protecție cu numeroase societăți comerciale cu capital de stat și privat, ar fi folosit la muncă mai multe persoane fizice, fără să aibă încheiate cu acestea contracte individuale de muncă.

„Pentru ascunderea situației de fapt și evitarea răspunderii penale sau contravenționale, după caz, reprezentanții firmelor de pază ar fi refuzat în mod nejustificat și repetat să prezinte organelor abilitate documentele contabile solicitate.
Cu ocazia perchezițiilor se urmărește ridicarea de documente financiar-contabile, în vederea probării activității infracționale”, mai spun polițiștii olteni.

În baza mandatelor de aducere, trei persoane urmează a fi audiate pentru dispunerea măsurilor legale ce se impun.