OLT: PERCHEZIȚII LA TRAFICANȚI ȘI CONSUMATORI DE DROGURI

0
1066

Polițiștii antidrog și procurorii DIICOT Olt au efectuat, marți, patru percheziții domiciliare pe raza județelor Olt și Teleorman, la locuințele unor persoane bănuite de trafic și consum de droguri.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, sub coordonarea procurorilor DIICOT –  Biroul Teritorial Olt, au efectuat, marți, patru percheziţii domiciliare la locuințele a cinci persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic şi consum ilicit de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În fapt, în urma cercetărilor, a reieşit că, în perioada 2018 – 2019, cinci persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 46 de ani,  ar fi comercializat canabis și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, pe raza județului Olt. În urma percheziţiilor domiciliare au fost descoperite trei pungi din plastic și un borcan de sticlă, ce conțineau material vegetal uscat, de culoare verde-oliv. Totodată, au fost descoperite două pliculețe autosigilante, un cântar de mare precizie, un grinder și șase plante ce par a fi canabis, plantate în grădină”,se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române.

24 de persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, în vederea audierii și dispunerii de măsuri legale.

În cauză, cinci persoane sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic şi consum ilicit de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale. La activități au participat luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Olt și jandarmi din cadrul I.J.J. Olt.