Bărbat din Germania, prins conducând cu 172km/oră, pe varianta ocolitoare a municipiul Caracal

0
166

Polițiștii Biroului Rutier Slatina au depistat, în seara zilei de 25 februarie, pe strada Tudor Vladimirescu, din municipiul Slatina, un bărbat, în vârstă de 37 de ani, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere și având o concentrație alcoolică de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La Spitalul Slatina, bărbatul a refuzat prelevarea de sânge pentru a fi stabilită alcoolemia.

„Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde a  refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Ionuț Vasiloaica.

Exemplele au continuat cu un bărbat din Germania, care a fost prins conducând pe varianta ocolitoare a municipiului Caracal, cu 172 de km pe oră.

„În ziua de 27 februarie a.c., la ora 16:55, polițiștii Serviciului Rutier Olt, au depistat pe varianta ocolitoare a municipiul Caracal, VO 6G,  un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din Germania, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 172 de km/h, pe un sector de drum unde limita maximă de viteză este de 90 de km/h. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru o perioadă de 120 de zile”, au mai declarat reprezentanții IPJ Olt.

În perioada 25 – 27 februarie 2022, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au organizat o razie pe drumurile publice din județ, fiind aplicate 709 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 175.450 de lei.

Dintre acestea, 166 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 125 pentru nefolosirea centurilor sau dispozitivelor de siguranță omologate.

Totodată, au fost reținute 114 permise de conducere, dintre care 72 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 4 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice și 38 pentru alte abateri, fiind retrase și 30 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 8 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 5 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 2 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și o infracțiune pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.