Tribunalul Olt s-a pronunțat. Zeci de societăți, dizolvate. Vezi motivul

0
655

Aproape 200 de firme oltene cărora le-a expirat sediul social au fost dizolvate în 2018  la cererea Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul  (ORCT) Olt. Reprezentanții ORCT Olt au înaintat în intervalul de referinţă peste 200 de acțiuni de dizolvare Tribunalului Olt, judecătorii urmând a hotărî soarta acestor societăți. În urma sentinţelor date de magistrații Tribunalului Olt peste 180 de firme au fost dizolvate.

Cele peste 200 de cereri de dizolvare înaintate de către ORCT ar putea fi urmate de altele, deoarece  numărul firmelor din județul Olt care nu si-au rezolvat problema sediului social este mult mai mare. Potrivit legii, hotărârea tribunalului prin care s-a pronunțat dizolvarea se va înregistra în Registrul Comerțului, şi se va comunica de asemenea şi Administrației Județene a Finanțelor Publice Olt. „Situaţia cererilor de dizolvare profesioniști cărora le-a expirat actul de sediu social înaintate spre soluționare Tribunalului Olt în anul 2018 se prezintă astfel: număr de acțiuni înaintate 213 din care soluționate până la data de 20 februarie 2019, 209, din care admitere cerere și dispunere dizolvare 181”, a precizat Claudia Liana Jurge, directorul Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Olt.

În anul 2017 au fost înaintate Tribunalului Olt 489 cereri de dizolvare, iar 463 au fost dizolvaţi prin sentinţă Tribunalului Olt. În anul 2016 au fost înaintate Tribunalului Olt 876 cereri de dizolvare profesionişti cărora le-a expirat actul de sediu social, dintre care 88 şi-au depus actul de sediu actualizat, iar 788 au fost dizolvaţi prin sentinţă a Tribunalului Olt.