Top sugestii de la hoți despre cum să îți securizezi corect locuința

0
282

Locuința: oaza de liniște a oricărui om după o zi stresantă la muncă. Și nu doar atât! Este căminul unde trăiesc copiii tăi, te întâlnești cu prietenii și păstrezi cele mai frumoase momente ca amintiri de neprețuit.  Nu credem că ți-ai dori ca armonia acesteia să fie întreruptă tocmai pentru că ai ratat un aspect important precum securizarea casei. Cum o obții? Iată câteva trucuri direct de la infractorii care știu cel mai bine punctele slabe ale unei locuințe, unde trebuie ˵să lovească˝ și cum să construiești în mod corect factorul de siguranță care este necesar oricărui român, mai ales în vremurile de azi.

  1. Încuie ușa

Recunoaște: de câte ori ai intrat în casă și ai uitat să închizi ușa? Ba de câte ori nu ai plecat de acasă și ai pus cheia de rezervă sub preș. Infractorii recunosc că abia așteaptă să prindă o ușă deschisă sau o fereastră stricată. De aceea, amintește-ți că degeaba ai închis ușa dacă ai pus cheia sub preș sau sub vreun ghiveci de flori de pe scara blocului. Schimbă metoda! Mai bine ai ai lăsa cheia de rezervă unui prieten sau vecin de încredere, astfel încât un hoț să nu aibă acces ușor la locuința ta.

  1. Protejează-ți curtea, dar fă-o în mod strategic

Tâlharii știu bine că în timp ce gardurile vii supradimensionate pot oferi intimitate casei fac, de asemenea ca grădina și curtea să fie ˵victime˝ sigure ale unei infracțiuni de proporții. Acestea sunt unele dintre cele mai facile locuri de ascuns pentru de un hoț cu un CV stufos. Astfel, ar fi bine să-ți amenajezi curtea strategic pentru ca aceasta să arate frumos, dar să nu fie primitoare pentru hoți.

Asigură-te că ai o vedere completă a curții de la ferestre pentru a împiedica pe cineva să încerce să intre în cas fără a fi văzut. Îndepărtează copacii care ar putea fi cățărați cu ușurință pentru a intra în casă și montează camere de supraveghere IP pentru exterior pentru a ține întregul perimetru supravegheat total. Totodată, curtea trebuie bine întreținută. De exemplu, dacă lași iarbă netăiată și ai un gard viu crescut dezordonat, casa va părea goală, un adevărat far luminos pentru infractori.

  1. Să fie lumină!

Să fie lumină! Asta îi descurajează pe hoți, iar ei recunosc că sunt atrași de locuințele care par goale și părăsite. În primul rând, ține cont că spargerile cele mai frecvente au loc chiar la ușa principală. Instalează un videointerfon performant pentru a vedea cine sună la ușă/ poartă. În al doilea rând, montează lumini de exterior care se activează automat dacă cineva se apropie de proprietate. Acestea au dublu rol: te alertează de intruși, dar îi sperie pe hoții oportuniști care vor prefera să-și încerce norocul în altă parte decât să fie prinși. Iar în al treilea rând, securizarea locuinței presupune și un butuc puternic care de obicei, este confencționat  din nichel, iar majoritatea acestor instrumente este că dispun de protecție împotriva smulgerii – exact de ce ai tu nevoie!

  1. Folosește un seif!

Poate că ți se pare o idee ingenioasă să ascunzi bijuterii, acte sau bani în sertarul de șosete, dar hoții profesioniști cunosc cotloanele folosite ca ascunzătoare. Chiar dacă poate să pară o idee bună, hoții mărturisesc că sertarele, dulapurile cu haine și inclusiv frigiderul sunt primele locuri în care vor căuta după bunuri de valoare. Ia în considerare achiziționarea unui seif. Știind că obiectele importante sunt protejate sub cheie, îngrijorarea se va diminua, iar liniștea ta contează.

Bazează-te pe tehnologie și ține cont de sfaturile amintite mai sus (de la hoți). Fă tot ce poți pentru a securiza casa și în același timp fericirea familiei tale.

Sursă foto: Unsplash.com