SUTE DE OLTENI, EXECUTAŢI SILIT DE ANAF. VEZI DACĂ TE REGĂSEȘTI PRINTRE EI

1
1263

Sute de beneficiari de prestaţii sociale din judeţul Olt, care au încasat ilegal anumite drepturi sociale, vor fi executaţi silit de Fiscul oltean. Suma pe care statul o are de recuperat de la aceştia depășește 8,3 miliarde ROL.

 Potrivit legii, cei care au încasat ilegal beneficii sociale, fie că este vorba de alocaţie de stat, de creşterea a copilului, ajutor social sau alocaţie pentru susţinerea familiei, sunt nevoiţi să le înapoieze Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Sociale (AJPIS) Olt.

Dacă persoanele respective beneficiază în continuare de prestaţii sociale, sumele se opresc din aceste drepturi. Însă, dacă beneficiarii ilegali de sprijin din partea statului vor refuza să plătească aceste sume, AJPIS va trimite listele cu debitorii la Fisc, care va continua demersurile pentru a recupera banii. Trebuie precizat faptul că datornicii au la dispoziţie, potrivit legii, şase luni pentru a returna sumele provenite de la bugetul statului, fără a plăti dobânzi şi penalităţi.

După împlinirea acestui termen, automat se începe calculul de dobânzi şi penalităţi, se înaintează titlul executoriu la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), care începe executarea propriu-zisă. La data de 31.12.2020, AJPIS Olt avea un număr de 898 debitori care sunt dați spre executare silită la ANAF, creanțele ridicându-se la suma de 831.859 lei”, a precizat directorul executiv al AJPIS Olt, Maria Bubulincă.

1 COMENTARIU

  1. Leneșii ăştia în loc să muncească stau la pândă să primească din munca altora.Dar cu ce sunt mai vinovați decât ticăloșii de politicieni care muncesc să primească tot din munca altora.Handicapați sociali trebuie să impună în disperare de cauză regulile pretimpuriu pentru a nu se face și intra în rahat.Unora ajutoarele altora sporurile și pensiile. Impotentați financiar jigodiile.

Comments are closed.