Slatina: protestatarii au fost amendați cu 10.600 lei de Jandarmerie

1
374

Peste o sută de persoane au protestat în noaptea de martți spre miercuri, pe străzile din Slatina, față de restricțiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19.
Efective din cadrul Jandarmeriei Olt au fost mobilizate în vederea asigurării condițiilor de siguranță pentru exercitarea dreptului constituțional la liberă exprimare și au monitorizat permanent respectarea de către participanți a prevederilor legale în vigoare cu privire la măsurile dispuse în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID 19.
Protestul s-a încheiat în jurul orei 23.00, fără evenimente majore.
”Au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/ 2020 și a Legii 61/1991, în valoare totală de 10600 lei. În principal, acestea au fost aplicate pentru nedeclararea manifestației, desfășurarea acesteia în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricționarea circulației și permit deplasarea în afara locuinței pentru motive strict reglementate, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară. De asemenea, s-a depășit numărul maxim de participanți prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane.” se arată într-un comunicat de presă.

1 COMENTARIU

  1. In Olt nu este zi fara decese, mult mai multe decat in judete cu un milion de locuitori. Bagati derbedeii in casa , incidenta reala virusului in orasele si satele din Olt este uriasa. ,,Norocul” vostru este ca nu prea are cine si cu ce face testari.

Comments are closed.