Slatina intră în scenariul roșu

0
1234

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt a hotărât, miercuri, 11 noiembrie, pe baza datelor puse la dispoziţie de Direcţia de Sănătate Publică, noi măsuri privind prevenirea infecției cu virusul SARS-COV2.

Potrivit unui comunicat remis de Prefectura Olt, Slatina a ajuns la o incidență de 3,78 la mia de locuitori, restaurantele și cafenelele urmând să se închidă începând de joi, 12 noiembrie. Cele mai multe îmbolnăviri sunt la Oporelu, care a ajuns la o incidență de peste cinci.

Încadrarea localităţilor din judeţul Olt în limitele de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile este următoarea:

I. Localitățile din judeţul Olt unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori: Slatina (rata de incidenţă – 3,78/1.000 locuitori), Caracal (rata de incidenţă – 3,04/1.000 locuitori), Gura Padinii (rata de incidenţă – 3,01/1000 locuitori), Redea (rata de incidenţă – 3,24/1000 locuitori) şi Oporelu (rata de incidenţă – 5,09/1000 locuitori).

Pentru aceste localităţi se aplică, începând cu data de 12 noiembrie, pentru o perioadă de 14 zile, pe lângă măsurile prevăzute de anexele nr. 2 și 3 din H.G. nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, modificată de H.G. nr. 935/2020, și următoarele măsuri specifice ratei de incidență:

  1. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă;
  2. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități;
  3. Desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă;
  4. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

Pentru operatorii economici prevăzuți la alin. (2), pct. 1 și 2 se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

II. Încadrarea județului Olt (rata de incidenţă – 1,62/1.000 loc.) în limitele ratei de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile cuprinsă între 1,5/1.000 de locuitori și 3/1.000 de locuitori.

Pentru localitățile județului Olt – cu excepția celor menționate mai sus, precum şi a localităţilor Slătioara, Brebeni și Bălteni – se aplică, începând cu data de 12.11.2020, pentru o perioadă de 14 zile, pe lângă măsurile prevăzute la nivel național și următoarele măsuri specifice ratei de incidență:

  1. Desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului;
  2. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5:00 – 21:00;
  3. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5:00 – 21:00;
  4. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.