Salarii şi sporuri majorate pentru bugetari, din luna februarie

0
881

Luna februarie 2019 aduce primii bani în plus pentru o categorie de bugetari, beneficiară a primelor majorări salariale anunțate de Guvern încă din 2018. Creșterile salariale sunt de 25%, procent adăugat la salariul de bază.

Beneficiarii primei majorări salariale sunt polițiștii din MAI și militarii din MApN. Creșterea a fost adoptată prin Ordonanță de Urgență dată de Guvern, prin care au fost adoptate măsuri ce privesc drepturile bănești ale bugetarilor din sistemul de aparare, ordine publică și siguranță națională.

Astfel, de la 1 ianuarie 2019, salariile de bază, soldele de funcţie/salariile de funcţie s-au majorat cu 25% din diferenţa dintre nivelul actual şi cel prevăzut de lege pentru anul 2022, scrie capital.ro. De asemenea, cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, se menţine cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018, dacă legiuitorul nu a prevăzut în mod expres în cuprinsul ordonanţei de urgenţă o altă modalitate de calcul pentru aceste drepturi.

Salariile poliţiştilor din MAI și ale militarilor din MApN, din ianuarie 2019, cresc cu până la 900 de lei, pentru cei cu grade înalte de Plutonier sau Sergent major.

Sursa: romaniatv.net