Programul Rabla pentru Electrocasnice începe din 17 iunie

0
189

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat luni, 9 mai, deschiderea perioadei de înscriere a persoanelor fizice, în cadrul Programului naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, începând cu 17 iunie 2022, ora 10.00.

Bugetul alocat Programului în anul 2022 este de 100 milioane lei, mai mare cu 25 de milioane de lei față de anul trecut.

Din 17 iunie, persoanele fizice au la dispoziție șapte zile în vederea înscrierii în program prin crearea contului de utilizator în aplicația informatică.

Programul se va derulat pe trei categorii de echipamente electrocasnice, în prima etapă: mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și frigidere.

În a doua etapă sunt laptopuri și tablete, dar nu și televizoare, urmând ca în a treia etapă să fie incluse: aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoare.

Valoarea voucherelor este următoarea: 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, mașină de spălat vase, aer condiționat, frigidere, uscător de rufe, 200 de lei pentru aspiratoare, 500 de lei pentru laptopuri și 300 de lei pentru tablete.

foto:arhivă