Paul Stănescu: Nu mă agăț de niciun scaun; îmi voi face propria analiză și voi decide în consecință

0
275

Paul Stănescu, vicepremier și ministru al Dezvoltării propus pentru remaniere, a afirmat, miercuri, că nu se agață de „niciun scaun”, precizând însă că își va face „propria analiză” și că va decide în consecință”, relatează Agerpres.

„Dacă, la şedinţa CExN de luni, 19 noiembrie, doamna prim-ministru sau preşedintele PSD mi-ar fi reproşat ceva legat de activitatea la minister şi mi-ar fi cerut demisia, o făceam pentru că sunt un om de onoare şi nu mă agăţ de niciun scaun! Mai mult, înaintea şedinţei, m-am întâlnit cu preşedintele Dragnea, care mi-a spus că nu-mi poate pune la îndoială competenţa ca ministru şi nicio clipă nu mi-a cerut să fac un pas în spate! Ulterior, am fost umilit inutil şi fără niciun argument, ceea ce mă face să nu intru în acest joc politicianist! Îmi voi face propria analiză şi voi decide în consecinţă!”, a precizat Paul Stănescu.

Declarația vine în contextul în care premierul Dăncilă a anunțat, tot miercuri, la finalul ședinței Comitetului Executiv Național al PSD, că Lia Olguța Vasilescu este propunerea PSD pentru portofoliul Dezvoltării, în timp ce Mircea Drăghici este alegerea partidului pentru funcția de ministru al Transporturilor.

Toate acestea după ce președintele Klaus Iohannis a respins, marți, propunerile făcute anterior pentru cele două portofolii menționate (Ilan Laufer la Dezvoltare și OIguța Vasilescu la Transporturi), pe motiv că sunt nepotrivite.

În plus, potrivit precizărilor făcute de Liviu Dragnea, CExN al PSD a decis ca miniștrii Paul Stănescu și Lucian Șova să demisioneze în cazul în care președintele Iohannis refuză să-i revoce.

Liderul PSD a afirmat că, „CExN așteaptă de la cei doi colegi demisiile de onoare”, atunci când a fost întrebat dacă s-a luat în discuție sancționarea lui Paul Stănescu.
Mai mult decât atât, Paul Stănescu și Lucian Șova nu au fost prezenți la CExN, cu toate că fuseseră invitați. „CExN a luat această hotărâre, neavând onoarea să îi avem și pe ei în sală”, a completat președintele social-democrat.
Sursa: b1.ro