Olt: 121 cazuri noi COVID și trei decese

0
599

Grupul de Comunicare Strategică a raportat luni, 23 noiembrie, 121 de cazuri noi COVID pentru județul Olt, numărul infectărilor urcând la 6.629. Rata de incidență la nivelul județului Olt este de 1.86 la mia de locuitori.

Totodată, DSP Olt a raportat trei noi decese din cauza virusului chinezesc.

Este vorba despre un bărbat, de 48 de ani, din mediul urban, ce a ajuns pe 20 noiembrie la Spitalul Județean de Urgență Slatina, fiind confirmat cu virusul SARS-COV2. Bărbatul fusese diagnosticat anterior și cu ciroză hepatica decompensată. A murit chiar pe 20 noiembrie, ziua internării la Spitalul Slatina.

Un alt deces este cel al unui bărbat, de 72 de ani, din mediul urban. Acesta s-a internat la Spitalul Slatina pe 16 noiembrie, zi în care a și fost confirmat cu COVID-19. Suferea și de alte boli, precum: hipertensiune arterială, fibrilație atrială și sechele AVC. Decesul a fost raportat tocmai luni, 23 noiembrie, deși omul a murit pe 12 noiembrie.

Ultimul deces raportat luni, 21 noiembrie, este cel al unei femei, de 54 de ani, din mediul rural. Olteanca s-a prezentat pe 17 noiembrie la Spitalul Județean de Urgență Slatina, pe 19 noiembrie fiind confirmată cu virusul SARS-COV2. A murit pe 21 noiembrie. Potrivit DSP Olt, avea mai multe boli asociate, precum: obezitate, bronhopneumopatie cronică obstructivă, hipertensiune arterială, clasa III NYHA, și sindrom Pickwick.

De la izbucnirea epidemiei de coronavirus, la nivelul județului au murit din cauza COVID-19 161 de persoane.