Judecătoria Slatina a decis: Sorina poate părăsi ţara cu părinții adoptivi

0
322

Magistraţii Judecătorie Slatina au respins, joi 18 iulie, solicitarea procurorului general al României de a interzice Sorinei să plece din țară, în America, cu familia adoptivă.

Verdictul judecătorilor nu este însă definitiv, putând fi atacat cu apel în termen de cinci zile la Tribunalul Olt. Cu toate acestea hotărârea este executorie. Ca urmare familia adoptivă poate să plece cu Sorina în SUA, neexistând obligativitatea ca fetița și cei doi părinți adoptivi să mai fie prezenți la judecarea apelului.

 După cum se știe, procurorul general al României a dispus ca minora Sorina (din cazul de adopție mediatizat foarte mult în ultimul timp) să nu poată pleca din țară, urmând să se soluționeze cererea de revizuire a dosarului de adopție.

De pe rolul Judecătoriei Turnu Severin, cazul a ajuns la Curtea de Apel Craiova. După care Curtea de Apel Craiova, pe 2 iulie, a decis să se mute la Tribunalul Olt, care a declinat competența către Judecătoria Slatina.

Prin hotărârea dată, Curtea de Apel Craiova a admis cererea de strămutare de la Tribunalul Mehedinți la Tribunalul Olt și a desființat de drept sentința civilă pronunțată de Tribunalul Mehedinți în care soluționarea procesului a fost declarată în favoarea Judecătoriei Drobeta Turnu Severin.