Hoteluri și restaurante din Slatina, amendate pentru că nu ofereau condiții carantinaților. Unele camera nu vor mai fi utilizate

0
705

Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Olt a efectuat, miercuri, controale la mai multe unitățile de cazare din Slatina, care oferă servicii oltenilor aflați în carantină.

În urma acțiunilor desfășurate, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 65.000 lei restaurantului Casa Domnească, împreună cu măsura complementară de oprirea a activității până la șase luni și Hotelului Zitto, fiind retrasă de la utilizare întreaga cantitate de produse alimentare neconforme. Probleme au fost și Hotelul Paradis, unde camerele cu nereguli nu vor mai fi utilizate, până la remedierea deficiențelor.

Au fost constatate următoarele abateri: nerespectarea condițiilor de depozitare a alimentelor; folosirea de materii prime cu durata valabilității depășită sau care nu erau însoţite de eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare şi caracterizare; schimbarea stării termice a produselor; utilizarea ustensile depreciate, iar condiţiile igienice erau necorespunzătoare, respectiv paviment depreciat, pereţi cu urme de grăsime, hote murdare cu urme de grăsime arsă.