FOCARE DE VARICELĂ ÎN OLT

0
368

În legătură cu cazurile de varicelă din județul nostru, D.S.P. Olt a confirmat de la începutul anului 2019 existența a „două focare de varicelă în colectivități de învățământ preșcolar și școlar din mediul urban (Slatina și Balș), unde elementul principal în constituirea focarului îl reprezintă „aglomerarea”(focare în evoluție)”.

Totalul cazurilor de îmbolnăviri din Olt se ridică la 18. Toate cele 18 cazuri au fost izolate la domiciliu, cu forme ușoare de boală.

Pentru limitarea extinderii îmbolnăvirilor cu varicela, D.S.P. Olt dispune următoarele măsuri prin intermediul unui comunicat :
” – izolarea la domiciliu a tuturor cazurilor bolnave și suspecte;
– supravegherea clinico-epidemiologica a colectivității de către cabinetul medical școlar, sub îndrumarea tehnică a Compartimentului de Supraveghere și Control B.T. din cadrul D.S.P.J., pe perioada maximă de incubație a bolii : evaluarea stării clinice ( examinarea tegumentelor și mucoaselor, verificarea temp.);
– curățenia și dezinfecția curentă; aerisirea, respectarea pauzelor minime necesare între ore; evitarea contactelor cu restul colectivității;
– triaj epidemiologic efectuat zilnic de către cadrele sanitare, la intrare în colectivitate .”

Prevenția varicelei se poate face doar prin vaccinare, dar din păcate contra-cost, deoarece în România vaccinarea împotriva varicelei nu face parte din Programul Național de Imunizări.