Epidemia de pestă porcină ia amploare în județul vecin – Autoritățile sunt în alertă

0
394

Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București a confirmat existența unui nou focar de pestă porcină africană în județul Teleorman. Probele de laborator au fost prelevate de la trei porci morți dintr-o gospodărie din satul Beiu, în apropiere de reședința județului, scrie Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Direcția Sanitar Veterinară Teleorman, cazul a fost identificat în comuna Ștorobăneasa în cursul zilei de 28 octombrie, după ce au fost prelevate probe dintr-o gospodărie în care trei porci au murit în mod suspect.

În urma confirmării diagnosticului, serviciile veterinare au intervenit de urgență.

„Gospodăria în cauză a fost plasată sub supraveghere oficială și au fost aplicate măsuri restrictive privind circulația animalelor, produselor și persoanelor. DSVSA a stabilit planul de măsuri privind controlul pestei porcine africane în Teleorman și solicită sprijinul oamenilor pentru a anunța orice suspiciune de boală autorităților. Pesta porcină africană nu afectează oamenii, însă are efecte importante la nivel economic”, se arată în comunicatul DSVSA Teleorman.

Este al cincilea focar de pestă porcină descoperit în județul Teleorman în cursul lunii octombrie, când a și început să se manifeste virusul la nivel de județ.

Sursa: stiripesurse.ro