E oficial: se dau bani lunar pentru plata apartamentelor luate prin credit

0
482

Potrivit unui proiect de lege care a primit avizul senatului, cadrele militare vor primi un ajutor de la stat sub forma de bani pentru a-si plati apartamentele luate cu credit.

Ajutorul, care se va acorda lunar, va putea fi folosit pentru plata unei locuinte cumparata in rate prin credit imobiliar sau ipotecar.

Cei care vor beneficia de acest ajutor sunt militarii mutati in interes de serviciu, detasati sau imputerniciti intr-o garnizoana in care nu detin o locuinta.

Potrivit proiectului de lege banii se vor acorda pe o perioadă ce nu poate depăși durata de derulare a creditului sau a contractului de vânzare-cumpărare în rate.

De asemenea, ajutorul va fi acordat doar pentru o singură locuință achiziționată pe timpul carierei.

Statul da bani si pentru pensii

Ministrul Muncii, Marius Budai, a anuntat si majorarea pensiilor incepand cu data de 30 septembrie 2019.

Marirea va veni ca urmare a recalcularii tuturor pensiilor, iar maririle vor fi substantiale. Astfel, potrivit oficialului, vor fi foarte multe cazuri in care pensia va creste de la 800 la 1.200 lei.

„Este o munca sustinuta, dar diferentele de bani sunt deosebit de consistente, 8-10 chiar 12 milioane de lei vechi pentru fiecare pensionar pe fiecare luna’, a precizat Marius Budai.

Sursa:kanald.ro