Doi candidați se bat pentru șefia unei instituții din Olt

0
1076

Doi candidați şi-au depus dosarul de înscriere pentru postul vacant de director executiv al Direcției Regionale de Statistică (DRS) Olt.  Ambii candidați au fost admiși la proba de selecţie a dosarelor .

Postul de director executiv al Direcției Regionale de Statistică (DRS) Olt a fost scos la concurs examenul urmând să se desfășoare pe data de 1 iulie 2019 la sediul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP). La încheierea termenului de înscriere la concurs, doi candidați și-au depus dosarul. Este vorba despre Monica Elena Firaru și Eugeniu Velcea.

 Postul de director executiv al Direcției Regionale de Statistică Olt a mai fost scos la concurs și la sfârșitul lunii septembrie 2018. Atunci singurul candidat înscris la concurs a picat proba scrisă a examenului. Este vorba despre Eugeniu Velcea. El a obținut 61 de puncte în condițiile în care pentru a promova proba și a intra la interviu acesta trebuia să obțină minimum 70 de puncte. Candidatul a fost nemuțumit și a contestat rezultatul, dar comisia i-a micșorat nota, obținând după contestație 57,4 puncte.

În prezent atribuțiile funcției de director executiv al DRS Olt i-au fost delegate lui Virgil Miu. Până la numirea în funcție Virgil Miu a ocupat postul de consilier superior cu atribuții pe IT în cadrul Direcției Regionale de Statistică Olt. Miu este slătinean și lucrează de aproape șapte ani (mai exact din noiembrie 2012) în cadrul Direcției Regionale de Statistică Olt. A absolvit Universitatea București, Facultatea de Informatică, în anul 1978. Postul de director executiv al Direcției Regionale de Statistică Olt a rămas vacant după ce Costel Mezdrea s-a pensionat.