COVID-19, la o clinică stomatologică din Slatina

0
1822

Clinica stomatologică „Victoria” din Slatina a anunțat, miercuri, 8 iulie, că are un caz confirmat cu COVID-19. Este vorba despre femeia care face curățenie.

Clinica anunță că a respectat toate măsurile de protecție.

„În ciuda tuturor măsurilor, femeia responsabilă pentru curățenia din cadrul clinicii noastre, a fost diagnosticată pozitiv cu virusul COVID-19. În tot acest timp, atât femeia infectată cât și restul personalului medical au purtat echipament de protecție pe tot parcursul aflării în clinică, iar intrarea în contact atât cu medicii, asistentele sau pacienții a fost minimă datorită programului separat de realizare a curățeniei. Suntem complet încrezători în normale de protecție adoptate în clinica noastră și vă asigurăm că pe primul loc pentru noi este asigurarea sănătății tuturor celor care ne vizitează”, se arată într-un mesaj al reprezentanților clinicii.

Clinica dentară situată pe Esplanada Slatina mai menționează că a luat măsuri pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19 imediat după reluarea activității.
„Încă de la reluarea activității după ridicarea măsurilor stării de urgență impuse prin lege, am adoptat și am respectat riguros toate normele de protecție împotriva răspândirii virusului COVID-19. Prin adoptarea tuturor măsurilor de siguranță, în cadrul clinicii noastre, ne referim la: solicitarea în momentul programării telefonice a informațiilor exacte despre starea de sănătate actuală a pacienților care urmează să viziteze clinica și asigurarea că nu au călătorit în ultimele 14 zile în zone de risc sau au intrat în contact cu persoane infectate sau suspecte cu COVID-19; completarea în clinică cu informații corecte și complete a declarației pe proprie răspundere; pacienții nu pot intra însoțiți de alte persoane, cu excepția copiilor și a persoanelor cu dizabilități; la intrarea în clinică pacienților li se măsoară temperatura, apoi sunt rugați să folosească dezinfectantul pentru mâini și primesc echipament complet de protecție – mască, botoși, halat și cască; toate suprafețele din cabinetele dentare sunt dezinfectate după finalizarea tratamentului – după fiecare utilizare instrumentarul este sterilizat și folosim echipamente performante de sterilizare pentru distrugerea bacteriilor și virușilor din încăperi după fiecare tratament”, mai spun reprezentanții clinicii dentare din Slatina.