Cererile de transfer ale unor magistrați din Olt, în atenția CSM

0
418

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Secţia pentru judecători, va analiza, luni, 12 noiembrie, cererile formulate de doi magistrați din Olt, privind transferul la altă instanţă.

Otilia Rădulescu (fostă Chiriță), judecător cu grad de curte de apel  la Tribunalul Olt, a solicitat transferul la Judecătoria Sectorului 1 București, la Judecătoria Sectorului 4 București,  la Judecătoria Sectorului 5  București ori la Judecătoria Sectorului 6 București și Mirela Elena Cioboată, de la Judecătoria Corabia, care dorește să lucreze la  Judecătoria Craiova. Tot, luni, vor fi analizate și cererile de transfer formulate de doi judecători de la alte instanțe din țară, pentru instanțe din Olt. Este vorba despre Gabriela Corina Iancu  judecător cu grad profesional de tribunal la Tribunalul Argeș care vrea să se transfere la Judecătoria Caracal și Gabriela Ghețu, de la Tribunalul Giurgiu care dorește să lucreze la Judecătoria Balş, la  Judecătoria Caracal  ori la Judecătoria Slatina.

Aceasta este cea de- a șasea încercare a judecătoarei Otilia Rădulescu de a pleca din județ la o instanță superioară, din motive personale și profesionale. Până acum toate cele cinci solicitări au fost respinse de Consiliului Superior al Magistraturii. Fost procuror-șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Otilia Rădulescu a intrat în rândul judecătorilor în decembrie 2014, când CSM i-a aprobat cererea de a ocupa un post de magistrat în cadrul Tribunalului Olt, la Secția Penală.