Ce conțin fructele și legumele din import

0
378

În perioada 13-19 aprilie 2019, Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt – Compartimentul de Control Reziduuri şi Contaminanţi, a recepţionat şi analizat sub raportul conţinutului de reziduuri de pesticide, un număr de 65 de probe, prelevate de inspectorii veterinari,  în cadrul acţiunii DEMETRA.

Potrivit Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt, probele analizate au fost recoltate din depozitele de destinaţie ale agenţilor economici care derulează operaţiuni de import din ţări terţe şi/sau din comerţ intracomunitar de legume și fructe, din judeţele Prahova, Ialomiţa, Braşov, Dâmboviţa, Argeş, Bacău, Hunedoara, Ilfov, Dolj, iar rezultatele sunt corespunzătoare. Legumele (tomate, ceapă, cartofi, dovlecei, castraveţi, varză, ardei gras, ardei capia, morcovi, vinete) supuse testărilor au originea în ţările Spania, Grecia, Olanda, Bulgaria, Croaţia, Macedonia, Turcia, Egipt, Ucraina, Uzbekistan, Albania, iar fructele (mere, banane, pepeni verzi) provin din Polonia, Ungaria, Columbia, Ecuador, Turcia.

Specialiștii DSVSA Olt mai au  în lucru probe recepţionate din judeţele Bihor, Arad şi Timiş.