Bilete de tratament pentru pensionarii din Olt

0
570

Zeci de pensionari din judeţ sunt aşteptaţi să achite sau să ridice gratuit biletele de tratament solicitate şi alocate în a noua serie la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Olt, prezentarea în staţiuni fiind în intervalul 24-30 iunie 2020.

Casa Naţională de Pensii a alocat 32 de bilete de tratament pentru această serie în unitățile hoteliere aparținând Societății Comerciale de Turism Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă. Biletele au data de plecare în stațiune în perioada 24-30 iunie 2020 și sunt repartizate astfel:  nouă bilete în stațiunea Olănești, șase bilete în stațiunea Bala, șase bilete în stațiunea Amara; cinci bilete în stațiunea Buziaș, patru bilete la Pucioasa și două bilete în stațiunea Covasna.

Persoanele care se regăsesc pe lista afișată pot ridica biletele de tratament de la sediul Casei Județene de Pensii Olt până în data de 24 iunie 2020, inclusiv.

Biletele de tratament rămase disponibile se vor afișa în data de 24 iunie 2020 și se vor vinde în data de 25 iunie 2020.

La prezentarea la ghişeul instituţiei în vederea ridicării biletului de tratament, pensionarul trebuie să prezinte cuponul de pensie din luna anterioară celei în care începe sejurul în staţiunea de tratament balnear solicitată şi biletul de trimitere-formular cu regim special, pentru afecţiunea care necesită tratament balnear, eliberată de către medicul de familie sau medicul curant.

Persoanele care beneficiază de tratamente balneare sunt pensionari ai sistemului public de pensii, asiguraţi ai sistemului public de pensii sau beneficiari ai unor prevederi legale speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii şi care dovedesc existenţa unei afecţiuni medicale care să necesite tratament balnear, în conformitate cu prevederile legale.