Aproape o tonă de carne confiscată de polițiști

0
324

Polițiștii olteni au depistat un bărbat care transporta, cu o autoutilitară, aproximativ o tonă de carne.

La data de 20.12.2018, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul celor din cadrul Poliției orașului Drăgănești-Olt, au efectuat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite săvârșite în domeniul comercializării ilegale de carne și produse din carne.

În cadrul acțiunii, raza comunei Seaca, județul Olt, a fost depistat un  bărbat, de 41 de ani, din localitate, în timp ce transporta, cu o autoutilitară, aproximativ 1.000 kg carcase de bovine, fără a deține documente de proveniență.

Din primele verificări, a reieșit faptul că bărbatul intenționa să comercializeze marfa mai multor agenți economici de profil, de pe raza municipiului București.

Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Totodată, polițiștii au ridicat în vederea confiscării cele aproximativ 1.000 kg. carne, aceasta fiind predată unei unități, specializată în vederea neutralizării.