Angajații APIA Olt, nemulțumiți de scăderea salariilor

0
813

Angajaţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură din mai multe judeţe din ţară au întrerupt joi lucrul, între orele 9:00 – 12:00, nemulţumiţi că salariile vor scădea cu sume cuprinse între 700 şi 2.800 de lei, începând din 2018, din cauza impactului Legii salarizării asupra veniturilor.

Zeci de funcționari din cadrul APIA Ot au ieșit, ieri, în fața instituției, nemulțumiți de faptul că simulările realizate de economiști au scos în evidență scăderi de salarii care ar urma să se înregistreze de la 1 ianuarie 2018. „Noi nu putem să facem grevă, dar nemulțumirea este mare. Vor fi proteste spontane, în fața instituției și, săptămâna viitoare, o acțiune de pichetare la București“, a declarat Octavian Mateescu, liderul Federației Naționale a  Sindicatelor APIA.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a transmis angajaţilor APIA din teritoriu să fie liniştiţi şi să muncească. ”Ei au o singură misiune: munca. O muncă cinstită, pe bani remuneraţi corect. Nu cred că sunt în situaţia să se plângă acum de salarii. Eu asta le-am spus angajaţilor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură: ‘Staţi liniştiți şi munciţi!’. Asta le transmit şi acum tuturor funcţionarilor din APIA, pe care îi respect: să fie liniştiţi şi să muncească, până la începutul anului mai este. Acum, trebuie să daţi subvenţiile, pentru că avem bani în buget şi aceştia trebuie să plece către fermieri, nu să-i blocăm prin minister, pentru că s-ar putea să dăm socoteală pentru treaba asta. Repet, asta le transmit: să muncească, pentru că sunt plătiţi cu salarii bune, şi să muncim toţi, în frunte cu mine. Eu, uneori, sunt sub nivelul unor funcţionari din APIA din punct de vedere al salariului”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, pentru a-i liniști pe funcționari.

Angajații APIA spun că nu au solicitat majorarea salariilor, ei vor să rămână la  salariile pe care le au în prezent.