Agenți economici din Olt, amendați de inspectorii sanitari veterinari

0
325

Etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, precum și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de către inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt, în urma controalelor desfășurate recent la mai mulți agenți economici din județ.

Specialiştii DSVSA Olt au efectuat în luna septembrie mai multe acțiuni de control pentru a preîntâmpina apariția toxiinfecțiilor alimentare în rândul populației în urma consumului de produse alimentare de origine animală și nonanimală.

În acest sens, au verificate 230 de obiective: abatoare, unităţi de produse din carne, centre de ambalare ouă, depozite frigorifice, restaurante, braserii, fast-food-uri, pizzerii, laboratoare de cofetărie/patiserie, puncte mobile, supermarket-uri, magazine alimentare, magazine de desfacere a peştelui, carmangerii, măcelării, pieţe agroalimentare.

Principalele nereguli constatate au fost: nerespectarea procedurii de retragere a produselor alimentare neconforme din punct de vedere sanitar veterinar; etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării; condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție şi de comercializare; desfăşurarea activităţii în obiective neînregistrate sanitar veterinar ; manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare  și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare cu supraaglomerarea spaţiilor .  Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 16 avertismente conform O.G. 2/2001 şi  trei sancțiuni contravenționale, conform H.G. 984/2005, cu modificările şi completările ulterioare, în valoare de 28.200 de lei ”se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.