25 de militari din judeţul Olt vor colabora cu Direcția de Sănătate Publică Olt

0
277

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt informează că a început colaborarea cu 25 de angajați în cadrul MApN din judet. Militarii vor îndeplini sarcini de operatori call-center, vor participa la realizarea de anchete epidemiologice și vor fi operatori de calculator, pentru completarea bazelor de date.
„Instructajul s-a efectuat de către personalul specializat din cadrul DSP Olt, pentru a putea furniza informaţii cu privire la infecţia Covid-19, la numarul de telefon 0214144449.
Personalul din cadrul MAPN îşi va desfăşura activitatea în cadrul Unităţii Militare, apelurile telefonice fiind redirecţionate”, transmite DSP Olt, printr-un comunicat de presă.
Ministerul Apărării Naționale pune la dispoziția direcțiilor de sănătate publică din țară aproximativ 600 de militari pentru a sprijini, în perioada următoare, eforturile generale de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, potrivit unui comunicat de presă al ministerului.
Colaborarea cu direcțiile de sănătate publică se realizează în baza unor protocoale instituționale, la solicitarea acestora.
Primii 230 dintre militari acționează deja, începând de marți, 15 decembrie, în județele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea.