Deputatul Gigel Știrbu, mesaj cu ocazia împlinirii a 132 de ani de la moartea poetui Mihai Eminescu

0
151

La 15 iunie 2021 se implinesc 132 de ani de la moartea marelui poet Mihai Eminescu. Moartea geniului literaturii romanesti a ramas si astazi invelita in mister, la fel cum si data nasterii acestuia este o enigma.
În această zi mare pentru poporul român, deputatul de Olt, Gigel Știrbu a ținut să transmită următorul mesaj:
”În acest an se împlinesc 132 de ani de la trecerea în neființă a geniului Mihai Eminescu, poet, prozator, filozof, jurnalist, patriot adevărat. Contextul politic din acea perioadă a jucat un rol major în viața, dar și în scenariul morții lui. În urma lui ne-a rămas o operă impresionantă pentru cultura noastră, dar a fost și exemplu de luptător pentru marile idealuri ale neamului românesc.
Valorile culturale sunt bunurile cele mai de preț ale unei națiuni și sunt veșnice, spre deosebire de valorile materiale, care sunt trecătoare,
Cum însuși Eminescu spunea: „Trebuie să fim un stat de cultură la gurile Dunării; aceasta e singura misiune a statului român şi oricine ar voi să ne risipească puterile spre alt scop, pune în joc viitorul urmaşilor şi calcă în picioare roadele muncii străbunilor noştri!”” a declarat Știrbu.