Ziua Eroilor sărbătorită și la Caracal

0
399

Ziua Eroilor a fost decretată sărbătoare naționala din 4 mai 1920 prin Decretul-lege nr. 1693 și este celebrată în fiecare an de Ziua Înălțării Domnului, la 40 de zile după Învierea Domnului.

După un an în care eroii căzuţi pe frontul de luptă au fost comemorați în tăcere fără evenimente de amploare din cauza restricțiilor impuse de pandemie, astăzi la Caracal manifestarea dedicată eroilor a fost una care s-a bucurat de un număr impresionant de cetățeni reprezentând diverse instituții ale administrației publice locale, unități de învățământ, asociații ale cadrelor militare în rezervă și retragere, membrii ai formațiunilor politice reprezentate în Consiliul Local, militari, care au venit în cimitirul nr 1 de pe strada Carpați (acolo unde își dorm somnul de veci eroii romanațeni) pentru a depune o coroană în semn de recunoștință față de jertfa eroilor neamului ce au contribuit la afirmarea demnității, independenței și libertății  poporului român.

După slujba de pomenire a eroilor neamului susținută de un sobor de preoți, primarul localității domnul Ion Doldurea a vorbit despre însemnătatea Zilei dedicată eroilor neamului, despre jertfa supremă pe care aceștia au dat-o pe câmpurile de luptă  pentru câștigarea libertății și a demnității naționale. Manifestarea dedicată zilei eroilor s-a încheiat cu depunerea de coroane la monumentul eroilor . Glorie  eternă!