CONSILIUL JUDEŢEAN FINANŢEAZĂ CU 200.000 DE LEI FESTIVALUL NAŢIONAL DE TEATRU CARACAL

0
212

Consiliul Judeţean Olt alocă 200.000 de lei pentru organizarea celei de-a XI-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru „Ștefan Iordache”  Caracal, care va avea loc în perioada 13-20 iunie. Ediţia din acest an va fi dedicată uneia dintre cele mai apreciate scenografe de teatru și de film din România – Lia Manțoc.

Pentru organizarea celui mai mare eveniment teatral al judeţului şi-au dat mâna în vederea suportării cheltuielilor Consiliul Judeţean Olt şi Primăria Caracal, consilierii judeţeni aprobând marți, 8 iunie, această asociere.

„Și în acest an iată suntem prezenți alături de municipiul Caracal în acest festival care a ajuns la a XI-a ediție. Este un eveniment important în calendarul manifestărilor din județul Olt și suntem prezenți de fiecare dată alături de toate localitățile care au astfel de manifestări culturale și artistice. Am fost și anul trecut, dar din păcate amploarea evenimentului a fost una mică din cauza pandemiei. Iată încercăm să revenim la normal și anul acesta sperăm să avem un festival reușit”, a precizat Marius Oprescu, președintele Consiliului Judeţean Olt.

Ca în fiecare an, şi la ediţia din acest an a festivalului vor participa prestigioase trupe de teatru din ţară, dar şi actori îndrăgiţi.

Printre invitaţi se numără Teatrul  Național I. L Caragiale, Teatrul Odeon, Teatrul Dramaturgilor Români, Teatrul Mic, precum şi actorii Marcel Iureș, Horațiu Mălăele, Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Mircea Rusu, Vlad Zmafirescu, Florin Piersic Jr., Mihai Constantin, Rodica Mandache, Marian Râlea, Nicu Alifantis și mulți alți actori îndrăgiți.

Festivalul va avea loc în perioada 13-20 iunie 2021, cu sprijinul Primăriei municipiului Caracal și al Consiliului Județean Olt, în parteneriat cu Asociaţia „Mişcarea de Rezistenţă Marius Tucă” Bucureşti, care aparţine jurnalistului Marius Tucă.