Ziua Internațională a Muzeelor, celebrată la Slatina

0
216

Marți, 18 mai, în intervalul orar 11-13, la Muzeul Judeţean Olt din Slatina, se vor desfășura o serie de activități culturale pentru a celebra.
”În acest context, Muzeul Județean Olt organizează, sub titlul generic „MUZEUL – ISTORIE, CULTURĂ, RECREERE” activități culturale care să se cricumscrie temei de anul acesta a Zilei Internaționale a Muzeelor – „Viitorul muzeelor: recuperați și reimaginați” temă stabilită de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM).
Astfel, în fața muzeului și în parcul „Eugen Ionescu” va fi organizat un workshop de desen. Demersul nostru se vrea a fi o activitate de „RECREERE“, prin realizarea mai multor lucrări de grafică în tehnica cărbunelui, tușului, creioane cerate și acuarele. Elevii vor executa lucrările en plein air, pe șevalet și vor reprezenta elemente de arhitectură din împrejurimile muzeului precum și studii după natură din Parcul „Eugen Ionescu“.
Intervalul orar al desfășurării activității va fi cuprins în orele 10.00 – 12.30. Specialiștii Muzeului Județean Olt vor selecta și aprecia trei lucrări care vor fi premiate cu Locul 1, 2, 3, toți elevii vor primi diplome de participare. Acțiunea – concurs se desfășoară în parteneriat cu Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu“ iar elevii sunt îndrumați de cele două cadre didactice: Delia Badea și Adriana Vâlcea.
Festivitatea de premiere va avea loc la ora 12,30.
În continuarea activităților dedicate Zilei Internaționale a Muzeelor, la ora 13:00 va avea loc vernisajul expoziției de ceramică de inspirație cucteniană „Pământ și foc” expozanți fiind artiștii Nicoleta și Ion Mitroi.” a declarat Gheorghe SMARANDACHE, managerul Muzeului Județean Olt.
Evenimentele vor fi transmise live pe facebook.