Undă verde pentru Lotul 3 al Drumului Expres Craiova -Slatina- Piteşti

0
453

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, a semnat vineri autorizaţia de construire pentru Lotul 3 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, cu o lungime de 31,7 kilometri, perioada de execuţie a lucrărilor fiind de doi ani.
”Încă un pas important pentru finalizarea drumului expres Craiova-Pitești: astăzi am semnat autorizația de construire pentru Lotul 3 Slatina – Colonești, cu o lungime de 31,7 km. ÎNCEP LUCRĂRILE!
Constructorul aici este aceeași firmă românească care s-a mobilizat exemplar și pe Lotul 2 Slatina-Balș al proiectului, unde lucrările sunt în grafic și sunt preconizate să se încheie la finalul anului.
Contractul de pe Lotul 3 valorează 670 de milioane de lei, iar banii provin din fonduri europene nerambursabile. Chiar dacă perioada de execuție a lucrărilor este de 2 ani, avem promisiunea constructorului că acestea ar putea fi gata mai repede, adică în 2022.
Cu peste 760 de milioane de lei alocate anul acesta, Drumul Expres Craiova – Pitești este unul dintre cele mai bine finanțate proiecte de investiții din România.
În total, pe Drumul Expres Craiova – Pitești se lucrează acum în plin pe aproape 90km pe loturile 1, 2 și 3. Doar pe lotul 1 mai trebuie finalizate cât de curând exproprierile pe 3km de traseu relocat, pentru a putea începe și acolo lucrările.
Pe Lotul 4 acum 2 săptămâni a fost desemnată câștigătoare aceeași firmă românească de pe loturile 2 și 3, dar au fost depuse contestații de o firmă chinezească. Așteptăm un răspuns rapid de la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor și ne dorim să semnăm contractul și pe acest lot cât mai curând.” a anunţat ministrul Transporturilor pe pagina sa de Facebook.