PATRON DE SPĂLĂTORIE COVOARE DIN SLATINA, AMENDAT CU 10.000 DE LEI DE ITM. VEZI MOTIVUL

2
916

Un patron de spălătorie covoare din municipiul Slatina, s-a ales cu amendă în valoare de 10.000 lei, dupa ce inspectorii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Olt au depistat că avea la munca o persoană care, deși avea contract de muncă cu timp parțial, presta activitate în afara programului de lucru.

Potrivit șefului ITM Olt, inspectorul șef Cristian Ungureanu, nerespectarea timpului şi programului de lucru cuprins în contractul individual de muncă cu fracţiune de normă este aspru pedepsită de Legea nr. 53/2003, Codul Muncii, reprezentând un tip de muncă nedeclarată.

Conform legii, primirea la muncă a unuia sau a mai multor salariaţi în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial constituie contravenție și se sancționează cu amendă de 10.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată, fără a depăşi valoarea cumulată de 200.000 lei, cu posibilitatea contravenientului de a achita jumătate din amenda aplicată în termen de cel mult 15 zile de la data comunicării procesului-verbal de contravenție.

Sursa foto: facebook.com

2 COMENTARII

  1. Bogdan care are turnătorie de subansamble în incinta Precizia folosește aceiași tactică la gri pentru a înșela angajații și statul , sâmbăta se lucrează voluntar fără ca angajații să fie plătiți, bonuri de masă dă doar cui vrea restul le ia el .

Comentariile sunt închise.