O femeie din Olt a avut o reacție alergică severă după vaccinare

0
352

O femeie de 46 de ani din județul Olt a avut o reacție adversă de tip anafilactic după vaccinarea cu AstraZeneca, au anunțat reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Potrivit CNCAV, starea pacientei s-a ameliorat rapid, după ce i-au fost acordate îngrijiri medicale de specialitate, potrivit digi24.ro.
Femeia de 46 de ani a fost vaccinată duminică într-un centru de vaccinare din județul Olt și a dezvoltat o reacție severă post vaccinare, de tip anafilactic, se arată în informare.

„Aceasta s-a prezentat pentru primirea primei doze de vaccin de la AstraZeneca, iar în aproximativ 10 minute după administrarea vaccinului a dezvoltat o reacție alergică cu criterii de șoc anafilactic. Menționăm că pacienta nu era cunoscută cu istoric de reacții alergice”, spun cei de la CNCAV.

Personalul medical aflat în centrul de vaccinare i-a acordat de urgență îngrijirile medicale de specialitate, conform procedurilor existente, iar starea femeii s-a ameliorat rapid.

Ulterior, a fost solicitat serviciul de urgență, care a transportat pacienta la spitalul din Slatina pentru îngrijiri medicale suplimentare.

CNCAV precizează că în prezent starea femeii este bună, însă va rămâne sub supraveghere medicală, conform recomandărilor de specialitate.