ACCIDENT DE MUNCĂ MORTAL PE ŞANTIERUL DRUMULUI EXPRES CRAIOVA-SLATINA-PITEȘTI

0
998

Un șofer, în vârstă de 48 de ani, angajat al unei societăți comerciale din județul Vrancea, care transporta fier beton, a murit strivit de propriul autocamion, pe care încerca să-l repare, după ce a constatat că la capul tractor are pană la roata din dreapta faţă.

Tragicul eveniment de muncă s- a petrecut pe şantierul Drumului Expres Craiova- Slatina-Piteşti, în localitatea Milcov.

În data de 25 ianuarie 2021, în jurul orei 13.50, șoferul unui autocamion al unei societăți din Vrancea după ce a descărcat fierul beton necesar lucrărilor de pe șantierul Drumului Expres Craiova- Slatina-Pitești, şoferul a constatat ca la capul tractor are pană la roata din dreapta faţă.  A solicitat sprijinul unui lucrător de pe un utilaj de ridicat, să îl ajute sa constate defecțiunea. În timp ce capul tractor era ridicat de cârligul de tractare, bratul de ridicare a cedat și l-a surprins pe șoferul autocamionului între scară și sol, fapt ce a dus la decesul acestuiaa precizat inspectorul şef al ITM Olt, Cristian Ungureanu.

Cazul este cercetat de inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă ( ITM) Olt pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul. De asemenea, și poliția a deschis un dosar penal în acest caz.

sursa foto: autoexpert.ro