Deputatul Gigel Știrbu – președintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării

0
201

Deputatul de Olt, Gigel Știrbu a fost desemnat președintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării.
”În această nouă legislatură care începe marți voi fi președintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării! Mulțumesc colegilor pentru nominalizare și voi acorda o atenție deosebită problematicii acestei comisii atât de importante pentru românii de pretutindeni: probleme legate de promovarea, păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii etnice, culturale, lingvistice şi religioase a românilor din afara graniţelor ţării; probleme privind strategia dezvoltării relaţiilor dintre instituţiile statului român şi comunităţile de români din afara graniţelor ţării; dialogul bilateral cu comisiile similare ale parlamentelor altor state şi ale organismelor parlamentare internaţionale.” a declarat deputatul de Olt.
Liberalul se află la al patrule mandat de deputat în Parlamentul României.

PNL Olt l-a mai trimis în parlament și pe senatorul Liviu Voiculescu care a fost ales secretar al grupului senatorilor PNL din Senatul României.