OLT: AMENDĂ RECORD PENTRU UN PATRON PRINS CU 29 DE MUNCITORI LA NEGRU

0
650

Un angajator din județul Dolj ce desfășura activități de reparații a unor cuve de electroliză la ALRO SLATINA a fost identificat recent de către inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt că folosea forţă de muncă  fără forme legale de angajare. Patronul s-a ales cu amendă în valoare totală de 200.000 de lei.

Potrivit șefului ITM Olt, inspectorul șef Cristian Ungureanu, angajatorul folosea 29 de persoane pentru care nu avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă.

În urma unei acțiuni de control desfășurate în incinta unei societăți comerciale de pe platforma industrială a municipiului Slatina, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt – Compartimentul Muncă Nedeclarată, au identificat un angajator, cu sediul social în județul Dolj, ce desfășura activități de reparații a unor cuve de electroliză, care în perioada septembrie – decembrie 2020 a primit la muncă un număr de 29 persoane fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă, respectiv fără a fi transmise în Revisal cu cel puțin o zi lucrătoare anterioară începerii activității, încălcând astfel prevederile art.16 din Legea nr.53/2003 – Codul Muncii.

Pentru această faptă, angajatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 200.000 lei, a precizat șeful ITM Olt, inspectorul șef Cristian Ungureanu.

ITM OLT atrage atenția angajatorilor că munca nedeclarată este o faptă gravă, drastic sancționată de legislația muncii, amenda contravențională aplicată fiind în cuantum de 20.000 lei pentru fiecare persoană identificată, până la valoarea maximă cumulată de 200.000 lei.