Slatina: Ceremonie în format restrâns de 1 decembrie

0
745

Ziua Națională a României este sărbătorită în prezent pe 1 decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege promulgată în 1990, marchează un moment important din istoria românilor, cel în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România, în 1918.

În municipiul reședință de județ la ora 12:00 au început manifestarea dedicată zilei de 1 decembrie. Au participat oficialitățile județene, printre care se numără prefectul Florin Homorean, președintele consiliului județean Marius Oprescu, vicepreședinții consiliului județean Virgil Delureanu și Ionuț Ivan, primarul Slatinei, Emil Moț, viceprimarul Gigi Vâlceleanu, primarii din Balş şi Caracal, Cătălin Rotea şi Ion Doldurea, senatorul Siminica Mirea, deputatul Marius Iancu, deputatul Mihai Niță, dar și consilieri județeni, consilieri locali și reprezentanți ai partidelor politice.
Manifestările care au marcat ziua de 1 Decembrie au început cu o slujbă oficiată de o adunare de preoți, urmată de cuvintele prefectului Florin Homorean, care a punctat faptul că pandemia de COVID-19 a știrbit frumusețea acestei sărbători și faptul că slătinenii nu au mai luat parte la această manifestare. Evenimentul a continuat cu depunerea de coroane și flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza și cu parada militară.
La ceremonia din acest an, foarte puțin slătineni au participat, nu s-a mai dat vestita fasole cu cârnați, dar nici stegulețe.