Primăria Corabia a început distribuția tichetelor sociale pentru mese calde

0
169

Primăria orașului Corabia a început distribuția tichetelor sociale pe suport electronic pentru mese calde, conform OUG nr. 115/2020, cu modificări ulterioare. Beneficiarii acestor tichete, le pot ridica doar cu actul de identitate original, de la sala de sport din parcul orașului de la malul Dunării, de luni până joi între orele 13-16, iar vineri între orele 12-14.

La nivelul județului Olt, tichetele vor fi distribuite către beneficiarii după cum urmează:
-persoane care au împlinit vârsta de 75 de ani sau peste această vârstă, care beneficiază de indemnizația socială pentru pensionari sau alte drepturi prin legi cu caracter special, plătite prin case teritoriale de pensii, cu venituri sub 800 lei (11.885 persoane);
-persoane/familii fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate și familiile cu copii care nu au domiciliul stabil, mai ales cele monoparentale (128 persoane).
În cazul destinatarilor finali nedeplasabili, autoritățile administrației publice locale, inclusiv prin serviciile publice de asistență socială, au obligația de a asigura serviciul de transport al mesei calde la domiciliul acestora.
Prin proiectul derulat de Ministerul Fondurilor Europene și finanțat prin Programul Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, Guvernul României vine în sprijinul categoriilor de persoane cele mai defavorizate, prin acordarea de tichete sociale pe suport electronic pentru asigurarea de masă caldă.