Unire Slobozia: ”CSM SLATINA încalcă principiile consacrate ale sportului cum ar fi PRINCIPIUL MERITULUI SPORTIV”

0
147

Restanța dintre Unirea Slobozia și CSM Slatina nu s-a mai disputat miercuri, din cauza cazurilor de COVID-19 raportate la echipa antrenată de Mihai Ianovschi. Astfel, conform regulamentului pe timp de pandemie, meciul a fost câștigat, la ”masa verde”, de slătineni.

Echipa învinsă nu se mulțumește însă cu această situație și a emis un comunicat pe pagina de Facebook prin care aduce mai multe acuze echipei CSM Slatina.

”Conform programarilor meciurilor Ligii a II a, la data de 07.11.2020 ar fi trebuit sa aibe loc partida dintre AFC UNIREA 04 Slobozia si CSM Slatina. Ca urmare a numarului mare (15) de jucatori depistati pozitiv COVID din cadrul echipei noastre, partida s-a amanat in data de 18.11.2020, ora 14.00.

In data de 18.11.2020 CSM Slatina aduce la cunostiinta ca are un numar de 3 jucatori depistati pozitiv, iar ceilalti contactcti (conform si presei din Olt ) si astfel au inteles sa nu se prezinte pentru disputarea partidei ce fusese reprogramata, in aceasta situatie se considera ca meciul este pierdut de echipa care a generat reprogramarea jocului, in speta clubul AFC Unirea 04 Slobozia, in coformitate cu decizille Comitetului Executiv al FRF.

Clubul nostru detesta astfel de practici, CSM SLATINA incalca defapt principiile consacrate ale sportului cum ar fi PRINCIPIUL MERITULUI SPORTIV, principiu pe care clubul din SLATINA l-a sustinut cu mare indarjire in MAI 2020, echipa fiind pe locul 2, in seria III liga 3, au beneficiat de barajul de promovare in Liga 2, datorita acestui MERIT SPORTIV pe care acum il uita cu desavarsire ,cu siguranta isi va aduce aminte de el inca de maine 19.11.2020, suntem convinsi ca vor juca urmatoarea etapa din 21.11.2020.

Oricare dintre echipele care trebuie sa isi dispute meciurile se pot afla intr-o asemenea situatie si atunci ne intrebam care sunt realele masusri de protectie ale corectitudinii disputarii meciurilor si nu in ultimul respectarii principiului fair play-ului, al meritului sportiv, ale incurajarii unui sistem sanatos care sa nu speculeze situatii de criza

Clubul nostru a respectat competitia atat la meciul amanat de Farul Constanta, amanat de echipa constanteana , cat si la meciul de sambata, 14.11.2020, cu echipa din Recea, am deplasat un numar de 15 jucatori din care 6 juniori iar 2 jucatori au plecat spre Baia Mare vineri dimineta dupa 14 zile de izolare”, se arată într-un comunicat publicat de AFC Unirea 04 Slobozia.