Paul Stănescu: ”Fiecare judeţ, oraş sau comună din această ţară are şansa dezvoltării prin absorbţia fondurilor europene sau guvernamentale!”

0
131

Secretarul general PSD, Paul Stănescu a vorbit în exclusivitate, pe pagina de socializare a partidului pe care îl reprezintă despre importanța absorbției fondurilor europene sau guvernamentale în dezvoltarea unui localități:

”Fiecare judeţ, oraş sau comună din această ţară are şansa dezvoltării prin absorbţia fondurilor europene sau guvernamentale!
În ciuda unui dezastru de proporţii generat de pandemie şi incompetenţa crasă a unui guvern preocupat doar de alegeri, PSD vine cu un program consistent şi coerent pentru redresarea economică.
Ca fost preşedinte de consiliu judeţean am cunoscut nevoia ca de aer a fondurilor nerambursabile pentru a dezvolta comunităţile pe care le reprezinți.
Ca ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, ştiind că acest minister este gura de oxigen pentru investiţii masive în comunităţile locale, m-a preocupat transpunerea in realitatea a Programului Naţional de Dezvoltare Locală.
Primarii se săturaseră de proiecte doar pe hârtie, ei aveau nevoie de finanţare justă pentru extinderea reţelelor de apă şi canal, pentru drumuri, pentru dispensare, pentru şcoli şi grădiniţe.
Am considerat prioritară acordarea de sprijin autorităţilor administrației publice locale pentru implementarea de proiecte concrete în beneficiul cetățenilor, prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Locală şi absorbția fondurilor europene. Iar efectele s-au văzut: mii de proiecte au fost finalizate în toată ţara prin PNDL şi 876 milioane euro au ajuns în România, din fonduri europene.
Ce s-a întâmplat cu PNDL în 2020? A fost pus pe butuci, iar guvernul PNL-ist l-a readus la nivelul proiectelor doar pe hârtie, fără finanţare.
Am fost și sunt orientat către obiective cu impact major asupra economiei: Drumul Expres a fost o altă prioritate pe care mi-am asumat-o şi care, iată devine certitudine.
Ca viceprim ministru şi ministru al MDRAP, am asigurat întotdeauna finanţarea necesară acestui obiectiv atât de important pentru zona de sud a țării.” a declarat Stănescu.